Sejururi Riviera Maya
¡Vacanţe MEXtraordinare!

De-ale călătorului * Info * Utile * Vremea

Utile

Vremea la Mayaşi în luna Decembrie


În Decembrie majoritatea zilelor sunt însorite, cu temperaturi între 28-32 de grade Celsius, numai bune de plajă). Apa mării are o temperatură cuprinsă între 23-26 de grade. Noaptea, în special pe plajă poate fi destul de răcoare, uneori temperatura coborând până la 15 grade spre dimineaţă. Recomandăm împachetarea în bagaj a unui trening/sweater. O jachetă de vânt e de asemenea binevenită.

Vremea la Mayaşi în general

Cea mai "uscată" lună: Martie. Cea mai "umedă" lună: Septembrie. Exceptând lunile Martie şi Septembrie, şansele de ploaie sunt relativ egale tot timpul anului. În sezonul aşa zis ploios (mai degrabă umed) de obicei plouă la amiază şi durează puţin, maxim 30 de minute. Temperaturile pe timp de zi sunt constante tot impul anului, cca. 30 de grade, cu diferenţa că în sezonul umed senţatia termică este mai accentuată. Nopţile sunt mai călduroase în Iulie-Octombrie (cca. 23-25 de grade) şi mai răcoroase în Decembrie-Februarie (14-22 de grade). Cea mai mare probabilitate de uragan este în lunile Septembrie-Octombrie (ceea ce duce la scăderea dramatică a preţurilor la cazare şi masă). În restul sezonului umed se mai pot forma pe alocuri furtuni tropicale, deloc periculoase (plouă mult deodată, o depresiune tropicală poate dura până la 2 zile de cer înorat cu ploi răzleţe).

Sezonul uscat (high season): Noiembrie-Aprilie
Sezonul umed (low season): Mai-Octombrie

2 comentarios:

inteleg ca pt Rio secreto- se asigura echipamentul- de ce mai recomandati sa ne aducem neoprene? In cenote apa nu pare sa fie rece ca sa te echipezi cu chestii d’alea…sau chiar este nevoie?

Cu echipamentul e simplu: unii oameni nu suporta prea bine diferentele de temperatura: Afara sunt 30-33 de grade, cenota are 22-25 de grade. Apa nu e rece, dar pare foarte rece la inceput din cauza ca vii incalzit. E chestie de adaptare. De aceea, cine se stie sensibil, sa-si ia costum de neopren, cine nu, nu.

Trimiteți un comentariu