Sejururi Riviera Maya
¡Vacanţe MEXtraordinare!

Vacanţe Personalizate * Mexic * Yucatan * Riviera Maya

Vacanţe scumpe, vacanţe ieftine, vacanţe medii... Vacanţe pentru familii, vacanţe pentru celibatari, vacanţe pentru nehotărâţi... Cazare la hotel, vilă cu piscină sau colibă de lemn... Pe plajă, în junglă sau în civilizaţie... Mexicul le oferă pe toate!

Având în vedere că preţul transportului local şi al activităţilor din programul nostru este acelaşi pentru toată lumea şi poate fi scăzut sau crescut doar prin numărul de obiective turistice propuse, nu ne rămâne decât să catalogăm vacanţele în Mexic în funcţie de tipul de cazare aleasă:

Vacanţe de lux - cazare la hotel sau bungalows de 4-5 stele, pe malul mării

Cazarea în astfel de locaţii costă între 200-600 USD/apartament/noapte. Exemplu:

El Taj Condo Hotel, Playa del Carmen:

El Taj Playa del Carmen

Vila Casa Bella, Laguna Yalku, Akumal:

Casa Bella Akumal

Vacanţe medii - cazare la hotel categoria 3-4 stele sau boutique hotel, în oraş

Acest tip de cazare este ideal pentru cei care vor să guste din plin atmosfera locală, să cunoască Mexicul aşa cum este el în realitate (partea turistică şi non-turistică) şi totodată să beneficieze de confort de 3-4 stele pe perioada sejurului. Cazarea în acest caz este între 80-200 de USD/cameră de 2 persoane/noapte, variind în funcţie de locaţie şi confort. Exemplu:

Hotel Aventura Mexicana, Playa del Carmen:

Aventura Mexicana Playa del Carmen

Vacanţe "Eco-Chic" - cazare la cabañas direct pe plajă (Tulum)

Localiatea Tulum, situată la capătul de sud al Rivierei Maya, este împărţită în două: Zona Rezidenţială şi Zona Hotelieră, legate printr-o şosea de 3 km. Tulum Pueblo (Zona Rezidenţială) din punct de vedre turistic e reprezentat de o şosea principală pe care se găsesc numeroase restaurante, baruri, magazine de suveniruri, bănci şi farmacii. Pentru cei care doresc cazare în localitate noi recomandăm însă Playa del Carmen. Faţă de Tulum Pueblo, în Playa del Carmen selecţia este mult mai mare şi plaja aparţine oraşului, nu e aflată la kilometri distanţă.

Zona Hotelieră din Tulum este reprezentată de mai mult de 15 km de plajă cu nisip alb, fin şi mare de culoare turcoaz intens, pe care stau înşiruite peste 50 de minihoteluri (5-30 de camere) de tip eco-lodge: cabañas cu acoperiş de palmier (palapas sau thatched roof) cu ieşire direct pe plajă. Datorită atmosferei romantice şi boeme (restaurante cu muzică live, baruri pe plajă, etc.), Tulum Beach este o zonă foarte căutată, preferată în special de turiştii europeni. Cazarea aici costă între 130-330 USD/cameră de 2 persoane/noapte, cotaţia situându-se undeva între Hotelurile din Oraş/Junglă şi All Inclusive Resorts. Câteva exemple:

Tita Eco Lodge, Tulum:

Tita Eco Lodge Tulum

Zahra, Tulum:

Zahra, Tulum

Zebras, Tulum:

Zebras, Tulum

Vacanţe ieftine - cazare în studiouri închiriate, în oraş

Studiourile mexicane de închiriat nu au nimic în comun cu luxul sau cu simţul practic. Sunt simple, parţial mobilate şi oferă următoarele:

  • un pat (dublu)
  • o masă (eventual şi scaune)
  • loc pentru agăţat hainele (în Mexic dulap au numai notarii publici)
  • baie cu duş cu apă caldă (băile în Mexic sunt relativ ok, au toate utilităţile, gresie, faianţă, câteodată au şi usă)
  • loc, vase şi ustensile pentru gătit (plită electrică)
  • frigider
  • ventilator
  • internet (wi-fi)
  • TV prin satelit (foare important în Mexic)
  • securitate
  • gălăgie (mai ales dacă se află lângă o şcoală, supermarket sau instituţie publică - nu recomandăm acest tip de cazare persoanelor care nu suportă zgomotele oraşului)
Un exemplu detaliat aici:

Studio Playa Studio Playa Studio Playa

Studio Playa Studio Playa Studio Playa

Închiriea unui studio are însă şi certe avantaje. Preţul: 14 zile într-un hotel la 5 minute de plajă costă minim 1400 USD (2 persoane). 14-30 de zile într-un studio la 15 minute de plajă costă 350 USD (2 persoane). Ora de check-out nu este fixă, ca la hotel. Se poate găti, prin urmare se cheltuie mai puţin la restaurant.

Vacanţe în locuri retrase - cazare la eco-cabañas sau la hoteluri de 5 stele, în junglă

În funcţie de confortul oferit, preţul la cazare poate varia între 50-200 USD/cameră de 2 persoane/noapte. Exemple:

Hacienda Chichen Resort&Spa, Chichen Itza:

Hacienda Chichen Resort

Hotel Uolish Nah, Tulum:

Uolish Nah, Tulum

Vacanţe la All Inclusive Resorts

Nu organizăm. Dacă doriţi să petreceţi un sejur la un All Inclusive, cel mai bine este să vă cumpăraţi un pachet online sau printr-o agenţie de voiaj, iar dacă doriţi să vă organizăm noi excursiile/activităţile, să ne contactaţi. Avantajul excursiilor organizate de noi este transportul privat. În cazul excursiilor cumpărate de la hotel sau din altă parte transportul este comun cu alte hoteluri, adesea se întârzie la plecare iar timpul petrecut la obiective este limitat din cauză că fără excepţie şoferii de autocar fac stopuri la anumite magazine de suveniruri cu care au înţelegere pentru comision - vorbim de aşa numitele tourist traps.

Sejururi în Cancun

Recomandăm vizitarea Cancunului doar ca invitat la o conferinţă internaţională sau ca turist la un All Inclusive. Zona Hotelieră oferă servicii excepţionale, însă are o atmosferă foarte comericală şi este departe de oraş. În plus, Cancunul este departe de majoritatea atracţiilor de pe Riviera Maya, ca urmare se pierde mult timp pe drumul la diverse obiective.

Vacanţe Personalizate

Prin intermediul acestui blog lasăm tuturor invitaţia de a vizita Mexicul, aşa cum îşi doreşte, în funcţe de bugetul alocat. Cu alte cuvinte, dacă te-ai hotărât deja să ne faci o vizită, atunci peste cei aproximativ 1000 EUR reprezentând biletul de zbor, mai adaugă bugetul de care dispui pentru cazare şi excursii şi scrie-ne despre preferinţele tale, să vedem apoi împreună care ar fi varianta optimă pentru cazare şi program.

Grupuri şi Familii

În cazul grupurilor organizate, bugetul de călătorie se reduce considerabil. Ideale sunt grupurile de 8-10 persoane sau de 2-3 familii cu copii.

Aşadar, dacă doreşti să-ţi aduni prietenii sau familia şi să organizezi un program cu noi în Mexic, scrie-ne iar noi îţi vom da detalii în legătură cu preţurile şi discounturile posibile.

2 comentarios:

felicitari pentru imaginile postate, sunt superbe

Multumesc, foarte bune ofertele tale la All Inclussive... Te voi recomanda celor care vor in Mexic la resort.

Trimiteți un comentariu